Microsoft zet email design vijf jaar terug

Het recente nieuws dat Microsoft voor Outlook 2007 de rendering engine van – jawel – Word gaat gebruiken slaat in als een bom. Dat het met de vooruitgang van webstandaarden niet al te snel gaat, hebben wij als webdevelopers ondertussen wel moeten accepteren. Maar dat Microsoft met deze stap vijf jaar terug in de tijd gaat, is nauwelijks te geloven. Wat er gaat gebeuren is dat al die netjes en secuur ontworpen nieuwsbrieven er straks niet meer uitzien.

Even leek het er op dat het de goede kant op ging met de komst van Internet Explorer 7. Meer ondersteuning voor CSS, minder bugs. Maar op het gebied van HTML email moeten we dus nog maar even een paar jaartjes wachten.

Mijn advies: laat Outlook links liggen en stap over op Thunderbird. Een makkelijk te gebruiken email programma, veilig, stabiel en – voor ons hollanders belangrijk – gratis. O ja, spam heb ik nog nooit in m’n inbox gehad. Hoe Thunderbird het doet weet ik niet, maar alle ongewenste aanbiedingen van medicijnen die ik voorlopig niet nodig hoop te hebben worden automatisch gefilterd en zo in de prullebak gegooid.

One thought on “Microsoft zet email design vijf jaar terug

Comments are closed.