Blog

Sitestone 2016

Zo rond de feestdagen, aan het eind van het jaar, is het een mooi moment om even de tijd te nemen terug te kijken. Reflectie op wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar. Hoe alle projecten verlopen zijn, wat goed ging, wat leuk was, wat nieuw geleerd is en wat er op de lange todo list is gezet om nog te leren. De ontwikkelingen op het gebied van webdesign en -development gaan razend snel.

Dit jaar was een mooi jaar voor Sitestone. Eerder schreef ik al over een aantal projecten die succesvol afgerond zijn. Naast deze projecten was er nog al het andere werk dat op me af kwam. Alle klanten waar ik ook dit jaar veel voor heb mogen doen wil ik bij deze bedanken! Het geeft veel energie om samen te werken aan projecten, klein en groot. Of het nu om een compleet nieuwe website gaat of een kleine aanpassing van een formulier.

Rest mij niets dan iedereen goede feestdagen te wensen en alvast een heel gelukkig en succesvol 2017!

Against obsolescence

Reclamefilmpje, maar desondanks een goede boodschap. Zeker zo vlak voor de feestdagen als we elkaar weer (te) veel overbodige consumptiegoederen kado doen. Gelukkig herbruiken we op het web iedere pixel als we een website redesignen 😉

Against obsolescence from Vitsœ on Vimeo.

Portfolio updates

Recent heb ik weer een aantal websites online mogen zetten. Waarvan een deel kort beschreven is in de portfolio. Allereerst heb ik voor Shanta Baan de websites retreatnow.nl en shantabaan.nl gebouwd. Shanta wilde voor twee specifieke doelgroepen binnen haar dienstverlening verschillende websites hebben. Met veel plezier heb ik aan beide projecten gewerkt.

Daarnaast is recent de website van Monique Nillessen, nillessencoaching.nl, online gezet. Hierbij heeft Koning Harder de eerste stap gedaan, de huisstijl en visueel ontwerp, terwijl ik het bouwen van de website voor mijn rekening genomen heb.

Verder is de campagne website Pole to Pole Campaign deze week officieel online gezet. Opdrachtgever achter dit project is EAZA.

En tot slot heb ik ook de website Monumentenrecht mogen bouwen voor Conserf en De Clercq. Ook weer een erg leuk project om aan te werken.

Resultaat is op de portfolio pagina te zien.

Redesign

Nu de zomer in volle gang is en veel mensen genieten van het mooie weer én een welverdiende vakantie, was het even wat rustiger met werk en zag ik kans deze website een kleine opfrisbeurt te geven. Door de drukte rond alle (leuke!) projecten voor klanten was het er al een lange tijd niet van gekomen. Het eerste doel was het doorvoeren van mijn nieuwe huisstijl. Een nieuw logo, een nieuwe frisse groene kleur. Een tweede doel was het verder vereenvoudigen van de website. Weghalen wat overbodig is aan informatie en grafische opmaak. Last but not least, een responsive layout die schaalt met de schermgrootte waarmee iemand de site bezoekt. Handig voor smartphones en tablets.

Sitestone

Het werk is nog niet afgerond, maar het begin is er. Het mooie van websites is dat het “levende” objecten zijn waar je continu aan kunt werken. De komende tijd zullen dan ook nog een aantal kleinere dingen verder aangepast worden.

Over dit weblog

Op dit weblog nieuws en schrijf ik over web design, web development en het web in het algemeen.

Recente berichten

RSS feeds

RSS