Internet explorer de goede kant op?

Is er hoop? Gaat het leven van een webdesigner wat makkelijker en prettiger worden? Deze week verscheen de lijst van veranderingen wat betreft ondersteuning voor css en webstandaarden die doorgevoerd worden in Internet Explorer 7. Bijna alle Internet Explorer bugs die op de lijst van positioniseverything.net stonden zullen verholpen zijn in de nieuwe versie van Microsoft’s browser.

Dit is goed nieuws. Nagenoeg alle bugs op deze lijst ben ik wel eens tegengekomen. Sommigen vaak, andere af en toe. Al ken je de meeste op den duur wel, het blijft erg tijdrovend werk iedere keer weer oplossingen te vinden. Het liefst nette oplossingen die niet in de toekomst weer tot nieuwe problemen leiden.

Natuurlijk zal het nog lang duren voordat het aandeel van de huidige versie 6 gebruikers zover gedaald is dat we die niet meer hoeven te ondersteunen. Gelukkig gaat Microsoft de versie 7 als belangrijke update meesturen met de Windows updates, dus een groot deel van de huidige windows gebruikers zal vrij snel overstappen.

Maar eigenlijk hoeft niemand tot die tijd te wachten om een goede browser te kunnen gebruiken…

3 thoughts on “Internet explorer de goede kant op?

  1. Ik wacht geduldig op de ‘Explorer 7 exposed’-sectie op positioniseverything want die gaat er zeker komen gezien de nieuwe bugs en issues in IE7. Wat dat betreft hebben de oude bugs enkel plaats gemaakt voor nieuwe en ben je dus voorlopig gewoon nog steeds extra tijd kwijt om daar weer oplossingen voor te vinden…

  2. Tino, daar zou je best gelijk in kunnen hebben. Wat dat betreft wordt het er in eerste instantie alleen maar vervelender op. Nóg een browser om rekening mee te houden. Maar de lijst met verbeteringen vind ik zeker positief te noemen. Het IE team moet alleen zo’n grote achterstand inlopen en rekening houden met zoveel beperkingen dat het geen eenvoudige klus is.

  3. Ik hoop op betere tijden, en elke bugfix is goed, maar het blijft een MS produkt, dus ik wil eerst zien en dan geloof ik pas. MS heeft zn prioriteiten bij het verkopen van spullen en zn webservices, als IE te goed de standaarden gaat ondersteunen is het te makkelijk voor gebruikers om alternatieven voor de Windows Live applicaties te kiezen. Of een andere browser. Vos..haren..streken… 🙂

Comments are closed.