Het draait om de user experience

Recent schreef ik over de upgrade naar Firefox 3. Wat ik daarbij niet naar voren gebracht heb is de totale user experience van het upgrade proces.

Ik zal niet de enige zijn die bij iedere upgrade van zijn of haar computer of de software daarop een bepaalde angst voelt. Of ten minste een bepaalde mate van spanning. Spanning om de vraag of het proces wel foutloos zal verlopen. Een browser is tegenwoordig misschien een van de meest gebruikte en belangrijkste programma’s op je computer. Met al je bookmarks, browserhistorie, bewaarde wachtwoorden en cookies is het belangrijk dat er bij een upgrade niets verloren gaat.

Maar in dit geval was het proces vlekkeloos. Sterker nog, het hele proces was een prettige ervaring te noemen.

  • Firefox 3 downloaden
  • Browser sluiten
  • Gedownloade bestand openen en naar map programma’s slepen
  • Firefox openen

Bij het openen van de nieuwe versie werd er automatisch een check gedaan voor compatibility van alle extensies, zo mogelijk werden updates geinstalleerd. Daarna opende de browser precies zoals de sessie geindigd was, ingelogd in mail en al.