Web accessibility checklist

Aaron Cannon heeft op zijn site een mooie beknopte web accessibility checklist gezet. Ook te downloaden als (printbare) pdf. Het probleem van zo’n checklist is dat alleen het afwerken van de items op zo’n lijst niet garandeert dat je website volledig toegankelijk is. Er zijn te veel variabelen in het spel. Maar ondanks die beperking kan het voor veel mensen die web toegankelijkheid niet als primaire expertise hebben, maar die toch hun website zo toegankelijk mogelijk willen maken, erg handig zijn zo’n checklist bij de hand te hebben.

Toegankelijkheid van websites en met name ook web applicaties blijft een moeilijk punt. Met name omdat de technische vooruitgang zo snel gaat. Bijvoorbeeld het gebruik en afhankelijk zijn van javascript voor onderdelen van websites. Hopelijk kan de WAI-ARIA de ontwikkelingen bijbenen.