Toegankelijkheid en mobiel internet

Anysurfer heeft een post geplaatst over hoe de opkomst van mobiel internet veel bekende toegankelijkheids issues nog belangrijker maakt. Een aantal goede links, zoals de Mobile Best Practices, Relationship Between Mobile Web Best Practices 1.0 and Web Content Accessibility Guidelines 1.0 en Make your Web site mobile-friendly with W3C’s mobileOK Checker ontbreken niet.

Een aantal zaken die wat naar de achtergrond waren verschoven als we de huidige multimediacomputers met breedband internetverbinding als norm stellen, wordt weer actueel door de opkomst van mobiel surfen: lagere schermresolutie, beperkte kleurweergave, beperkte bandbreedte, geen of beperkte ondersteuning voor flash, scripts en multimedia etc. Allemaal zaken die aan de orde zijn bij webtoegankelijkheid.

Anysurfer.be heeft meer goede inhoud op het gebied van toegankelijkheid op het internet. De moeite waard voor ieder die, al dan niet professioneel, met websites maken bezig is.