Verassende “switch” van Microsoft

Wat niemand in de webstandard community verwachtte is gebeurt: Microsoft heeft zijn plannen omtrent hoe Internet Explorer 8 omgaat met Standards mode omgegooid! Het oorspronkelijke plan om webpagina’s in IE8 standaard te tonen alsof het IE7 betreft, tenzij je als developer met een meta tag aangeeft dat niet te willen, kreeg veel kritiek vanuit de webdevelopers wereld. Maar dat Microsoft zou luisteren naar de kritiek en daadwerkelijk wat zou veranderen zal niemand verwacht hebben. Meer over de oorspronkelijke plannen in het artikle op Alistapart, Beyond DOCTYPE: web standards, forward compatibility and IE8.

Lees meer over dit nieuws op het msdn blog of op 456bereastreet.

Ik denk dat dit goed nieuws is. Een website gebouwd volgens webstandaarden moet in alle moderne browsers goed werken. Ook in de toekomst. Een nieuwe versie van een browser uitbrengen (IE8) die een website laat zien als een oudere versie (IE7) is onlogisch en zou de ontwikkeling van het web tegen kunnen gaan. En alhoewel ik de redenatie achter Microsoft’s (oorspronkelijke) plannen voor de meta switch wel begrijp, ben ik blij met deze nieuwe plannen om het functioneren van de meta switch om te draaien van opt-in naar opt-out.