Ontwikkelingen mobiele web

Luke Wroblewski legt uit hoe snel de ontwikkelingen gaan met het “mobiele” web en de manier waarop mensen het web gebruiken. Mensen beginnen nog maar net te beseffen dat er meer is dan alleen de desktop experience, meer dan alleen de 960px breed ontworpen websites. Dat er ook met mobieltjes gesurfd wordt. Dat je ook een iPhone app of android app zou kunnen of moeten bouwen voor je site. Dat mobiele surfers onderweg zijn, haast hebben, alleen snelle taken willen uitoefenen. Maar zelfs dat beeld klopt al niet meer helemaal. Er zijn de tablets die comfortabel ’s avonds in bed voor het slapen gebruikt worden om nog wat artikelen te lezen. Het mobieltje wordt gebruikt om tijdens het koken nog even facebook te checken. De TV’s die contact maken met het web.

In elk geval: als je ook maar iets doet met websites maken, een interessante presentatie:

MinneWebCon: Designing for Today’s Web from ccemedia on Vimeo.