Firefox 3 slaagt voor ACID test

Arstechnica meldt dat de nieuwe publieke alfa release van Firefox 3 officieel vrijgegeven is. De vernieuwde rendering engine van de browser zorgt er voor dat Firefox nu ook de ACID test haalt.

Om voor de Acid 2 test te slagen moet een browser voldoen aan de standaarden van het W3C en een reeks voor web designers relevante functies ondersteunen. Andere browsers zoals Safari, Konquerer en Opera hebben de test al gehaald. Internet Explorer (natuurlijk) niet. Hieronder het resultaat van die test:

Firefox 3 passes Acid 2 test

De verbeteringen van Firefox 1 naar 2 waren al enorm. Deze verbeteringen van de – toch al goede – onderliggende machine, in combinatie met weer nieuwe mogelijkheden maken dat ik niet kan wachten tot hij uitkomt.

2 thoughts on “Firefox 3 slaagt voor ACID test

  1. Inderdaad, ik had het ook gelezen. Ben benieuwd wat er voor gedaan is om dat voor elkaar te krijgen, en hoe de browser verder wordt. Belangrijkste voor mij is natuurlijk dat er geen rare bugs meer in zitten. Anders mogen ze versie 8 wel laten zitten. Ontwikkelen we straks websites voor een buggy IE6, buggy IE7 en IE8 …. 🙁

Comments are closed.