Ubiquity: de toekomst van user experience op het web?

Alhoewel er nog steeds genoeg mensen zijn die al blij zijn dat ze hun computer aan krijgen en zonder problemen hun email kunnen lezen, gaan de ontwikkelingen hard door. Recent heeft Mozilla Labs Ubiquity prototype gelanceerd. Ubiquity is een mooi voorbeeld van waar het naar toe kan gaan met de manier waarop we online bezig zijn. Emailen, lokaties opzoeken, afspraken maken, dingen bewaren. Op dit moment zijn het vaak losse activiteiten, de integratie ontbreekt. Dat kan makkelijker, moeten ze bij Mozilla Labs gedacht hebben.

Het filmpje laat mooi zien wat Ubiquity doet:


Ubiquity for Firefox from Aza Raskin on Vimeo.

Kortom, Ubiquity maakt het uitvoeren en integreren van de normale webtaken een stuk makkelijker. Het is nu nog een prototype release, maar interessant genoeg om eens te testen en in de gaten te houden.

4 thoughts on “Ubiquity: de toekomst van user experience op het web?

  1. Fascinating stuff, Matthijs. I am convinced 1.30 mins into the video that I have to download that beta version – where’s the link! Ah. There it is. Got to go download and install some stuff : ). Thanks!

  2. duh, moet natuurlijk vanuit Firefox… gebruik nu Chrome… dat krijg je met dat Beta happy gedrag van mij… OK! stay tuned on my blog, I might relate some of my experiences… cheers!

Comments are closed.