KansPlus

KansPlus is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. Voor deze organisatie mocht ik de oude website herbouwen. Door de groei van de website in de loop der jaren was de inhoud onoverzichtelijk geworden. Bezoekers konden niet goed meer vinden waar ze naar op zoek waren. Speciale eis aan de website was met name ook de toegankelijkheid. Daarnaast was het de wens om een aantal aparte websites te integreren in de bestaande KansPlus website. Nog meer inhoud dus!

Om dit alles in goede banen te leiden hebben we de herbouw in een aantal stappen gedaan. Eerste fase was het inventariseren van alle inhoud van alle websites en het inventariseren van de doelen van de doelgroep van KansPlus. Wie zijn precies de bezoekers van de website en wat willen die bereiken? Wat hebben we allemaal aan inhoud te bieden, wat kan er weg en wat moet er blijven? Al een hele klus op zich.

Daarna heb ik alle content gemigreerd naar een ontwikkelwebsite. Bij het uit de oude systemen halen van de data moest natuurlijk het een en ander opgeschoond worden. Een deel is met een paar handige database queries over te zetten, een deel is ouderwets handwerk.

De laatste stap wat inhoud betreft is het finetunen van alle inhoud en toevoegen van nieuwe teksten en foto’s. Tegelijkertijd kon ik aan het nieuwe ontwerp werken om zo alle teksten goed vindbaar te maken.

Al met al een erg leuk project met veel gepuzzel om alles op orde te krijgen.