Nieuw design

Vandaag heb ik de site een nieuw design gegeven. Het vorige ontwerp had ik een tijd geleden snel in elkaar gezet om in elk geval de belangrijkste informatie online te krijgen. Nu heb ik even de tijd genomen iets mooiers te maken.

Grids

Geïnspireerd door het lezen van Grid Systems van Kimberly Elam en artikelen van Mark Boulton over grid design wilde ik de principes van Grid design gebruiken bij het weergeven van de inhoud van de site.

Beginnend bij een basisgrid van twee kolommen ben ik deze verder gaan uitdiepen, afhankelijk van de specifieke inhoud van de pagina’s. In eerste instantie was mijn idee uit te gaan van de Golden Mean om de twee hoofdkolommen te verdelen maar al snel heb ik dat idee losgelaten om mezelf niet te beperken in de mogelijkheden.

Werk in uitvoering

Verder wilde ik bij mijn principes van eenvoud in design blijven en is deze redesign een mooie gelegenheid nog eens goed te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de site.

Er zijn nog genoeg details die afgerond moeten worden en wellicht veranderen er hier en daar nog wat dingen. Maar zoals vaker gebeurt is het op een gegeven moment beter de boel online te zetten dan nog langer met pixels te schuiven.

Weblog

Last but not least: de grootste verandering is dat ik nu ook op deze site een weblog heb. Ik ben niet van plan mijn dagelijkse beslommeringen met de wereld te delen – ik denk niet dat iemand daarop zit te wachten – maar voor het kunnen delen van nieuws is het wel erg handig. Wie weet kan ik ook af en toe wat nuttige informatie plaatsen die interessant kan zijn voor klanten, mede-webdesigners of andere bezoekers.

Tot slot zou het ook leuk zijn wat meer interactie te krijgen met de bezoekers van mijn site. Het kunnen plaatsen van reacties op deze berichten maakt die drempel een stuk lager. Dus mocht je opmerkingen of vragen hebben, laat het me gerust weten! Via een email contact opnemen mag natuurlijk ook.

3 thoughts on “Nieuw design

  1. Gefeliciteerd met het nieuwe ontwerp. Het ziet er slick uit en past prima bij de uitstraling van je werk. Alleen dat logo met die steen zie ik graag terug, dat is de slagroom op de taart!

  2. Rutger, bedankt. Ben er ook wel tevreden mee. En ben het met je eens dat het logo terug moet komen. Wilde er even aan werken en later terug plaatsen. Jij succes met je eigen nieuwe site design. Ben benieuwd.

Comments are closed.